Behandlingar

Allmäntandvård

Regelbundna årliga undersökningar hos tandläkare och tandhygienist är en grundsten för god tandhälsa. Vårt mål är att även de som vanligtvis känner obehag inför tandläkarbesök ska få en angenäm upplevelse. Därför har vi kompetent, erfaren personal som sätter ditt välbefinnande i fokus och alla våra kliniker är utformade för att skapa en så lugn och avslappnande atmosfär som möjligt. Friska tänder och mun är viktig del för din hälsa och välbefinnande. För att bäst kontrollera och få en status på dina tänder och munhälsa utförs regelbundna undersökningar hos din tandläkare. På Kallhälls Tandcentererbjuder vi vuxna allt från basundersökningar till mer avancerad tandvård.

Boka tid
Behandlingar

Estetisk Tandvård

Var stolt över ditt leende – Trivs du inte med ditt leende eller drar du dig för att visa tänderna när du skrattar? Idag vill allt fler människor rätta till sina tänder av estetiska skäl och inte enbart åtgärda skador. Det kallas för estetisk eller kosmetisk tandvård och är ett begrepp som ligger oss varmt om hjärtat.

Boka tid
Behandlingar

Rotfyllning

En rotfyllning, även kallad Endodontie, är en metod för att behandla inflammationer inne i tanden, pulpan eller tandnerven. Det som leder till sjukdom i pulpan är tex kariesangrepp eller trauma mot tänderna. Under en endodontisk behandling avlägsnar man den sjuka pulpan och bakterierna från alla tandkanaler, både på mekanisk samt kemisk väg, bearbetning utav kanalvägarna samt slutligen rotfyllning. En sjuk pulpa kan bli orsaken till sjukdomar tex i hjärta, leder, njurar samt annat.

Boka tid
Behandlingar

Dra ut tand

Tandutdragning är en av de mest förekommande behandlingar. Läkeprocessen förflyter normalt utan problem, men en del av tandbenet försvinner alltid. Resultatet blir att tandbenet blir lägre och mindre brett än vad det var innan tandutdragningen. Dessutom påverkas tandköttets volym och form. Dessa förändringar kan uppkomma överallt i munnen, men den största ben- och tandköttsförändringen får man om man drar ut hörntanden.

Boka tid
Behandlingar

Profylaxbehandlingar

Med sin proffsighet och breda kunskap hjälper våra tandläkare dig att lägga grunden till en god tandhälsa. De arbetar främst med förebyggande tandvård för att du ska slippa tandsjukdomar, men även med behandling av skador som redan har uppkommit.

Boka tid
Behandlingar

Tandimplantat

Tandimplantat – det nya sättet att ersätta förlorade tänder! Med tandimplantat har vi fått ett genombrott inom tandhälsovården. Implantat är lösningen för dig som har förlorat en, flera eller kanske alla dina tänder. Istället för att fästa broar i friska tänder eller använda ofixerade tandersättningar, kan permanenta konstgjorda tänder användas.

Boka tid

Vanliga Frågor

Ett tandimplantat består av en skruv i titan som kommer ha funktionen av en rot i käkbenet. Beroende på hur många och vilka tänder i käken man vill ersätta kan man välja att fästa en ensam krona, en brygga eller en bro på ett eller flera implantat.

Priset för tandimplantat varierar från fall till fall och beror bland annat på behandlingens omfattning och vilka tänder det är som ska ersättas. Även valet av krona kommer att spela in. Genom högkostnadsskyddet bekostar Försäkringskassan delar av behandlingen.

Behandlingen sker i två huvudsteg där det första steget är ett kirurgiskt ingrepp. Man lägger ett snitt i tandköttet för att exponera käkbenet och därefter borras ett hål i benet där den undre delen av implantatet, titanskruven, skruvas ned.

Prognoserna för tandimplantatbehandlingar är mycket goda under rätt förutsättningar men det finns viktiga saker att tänka på. Utöver patientens egna tillstånd är den mest betydande faktorn vilken behandlare det är som utför ingreppet.

Kostnadsfri konsultation

Om du bokar en basundersökning hos oss bjuder vi dig på en kostnadsfri konsultation för tandimplantat. Det är ett bra tillfälle att diskutera med en kompetent tandläkare om just dina problem.

På Kallhälls Tandcenter är vi specialister på att underhålla och återskapa leenden. Hos oss träffar du några av landets främsta och mest erfarana specialister inom tandimplantat och ersättning av förlorade tänder.

Passa på och lär känna oss, våra specialister och ta reda på om tandimplantat är ett alternativ som passar dig. Deltagandet är alltid kostnadsfritt och förutsättningslös men föranmälan krävs.

Information efter behandlingar
Behandlingar

Tandblekning

Vem längtar inte efter ett vitare, fräschare leende? Kanske har du en stor dag framför dig och vill ge ditt leende ett extra lyft? Har du kanske slutat röka eller snusa och vill ge dig själv en tandblekning som belöning? Oavsett varför du bleker dina tänder så kommer dit vita leende både märkas och kännas fräscht!

Så gott som alla människor önskar ett vackert, fräscht och vitt leende! Att få det där vita leendet behöver inte vara så svårt, eller ta så lång tid eller kosta en massa pengar. På Kallhälls Tandcenter utförs idag klinikblekning med Philips ZOOM. Oftast räcker det med ett behandlingstillfälle för att uppnå en markant positiv förändring, många patienter förundras över den stora skillnaden efter bara en behandling. Philips ZOOM används i 2 x 20 minuter under ett behandlingstillfälle och innehåller kaliumnitrat för att minska sensibilitet och fluor för att stärka tanden.

Man kan även få utfört en emaljförsegling efter blekningen, s.k Nano-sealbehandling, vilket gör att man får ett extra skydd på sina tänder som varar i 10-12 månader. Detta är en god investering och reducerar eventuella besvär med isningar och ilningar i tänderna, samt minskar även risken för kariesangrepp. Det skyddar också mot nya missfärgningar på tänderna. Idag är tandblekning på klinik det säkraste tillvägagångssättet för såväl patient som behandlare, och något som kan göra stor betydelse för patientens självkänsla och välbefinnande!

Innan tandblekning rekommenderar vi en undersökning för att kontrollera om du har eventuella hål. Det är också viktigt att tandköttet är friskt innan tandblekning. Ett friskt tandkött minskar irritationer under och efter tandblekning. Ilningar och isningar kan normalt uppstå vid behandling men dessa är övergående och brukar normalt försvinna dagen efter. För att lindra besvären kan du skölja med fluor och använda en tandkräm mot ilningar.

Boka tid
Information

Adress: Pressarvägen 11, 176 71 Järfälla
Telefon: 08-583 550 33
E-post: info@kallhallstandcenter.se

Öppettider

Mån - Fre: 8:00 - 18:00

Vid akuta fall under helger, kontakta Vårdguiden 1177 för hänvisning till jourhavande tandvårdsklinik.

Vill du bli uppringd?

Fyll i nedan uppgifter om du vill att vi ska ringa upp dig.

    © 2024 Kallhälls Tandcenter. All rights reserved | Created by